A+ A A-

RIJASET : PODRŠKA OBJEDINJAVANJU IZ U SRBIJI

careva1     Sarajevo, 1. februar 2007. (MINA) – Na 22. redovnoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u BiH održanoj 31. januara 2007. godine u Sarajevu, jedna od tačaka dnevnog reda bila je i inicijativa o objedinjavanju Islamske zajednice u Srbiji, koja je pokrenuta na Saboru Islamske zajednice Sandžaka u Novopm Pazaru.

     Nakon rasprave, jednoglasno je prihvaćen izvještaj predsjednika Odbora za objedinjavanje Islamske zajednice u Srbiji mr.  Mevluda Dudića o  dosadašnjim aktivnostima na objedinjavanju, u kome se, pored ostalog,  konstatuje da su svi odboori Islamske zajednice u Sandžaku, Preševskoj Dolini, Vojvodini i užoj Srbiji, izuzev Beograda i Malog Zvornika, prihvatili inicijativu za objedinjavanje Islamske zajednice u Srbiji.

     Na sjednici je data puna podrška Odboru za objedinjavanje Islamske zajednice u Srbiji na dosadašnjem radu, kao i podrška za nastavak aktivnosti i pregovaranja sa predstavnicima Odbora Islamske zajednice u Beogradu i Malom Zvorniku kako bi i oni prihvatili ovu inicijativu, kaže se u saopćenju sa sjednice Rijaseta Islamske zajednice u BiH.