Logo

REISU-L-ULEMA PRIMIO DELEGACIJU SVJETSKE ASOCIJACIJE ISLAMSKE OMLADINE

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa
     Sarajevo, 4. avgust 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas članove Svjetske asocijacije islamske omladine -  WAMY , dr. Seada Al-Arifija,  predavača na Univerzitetu Kralj Saud i Ibrahima Turkija, člana direkcije WAMY-a za istočnu Evropu.

     Dr. Sead Al Arifi je izjavio za MINU da je ovo njihova prva posjeta BiH gdje prisustvuju susretima omladine. Želja im je bila da svoj boravak iskoriste i za posjete vjerskim institucijama kao i susret s reisu-l-ulemom, kako bi se lično uvjerili u stanje u kojem žive muslimani u BiH i ta iskustva prenijeli sličnim institucijama u Saudijskoj Arabiji. Željeli smo se upoznati i sa potrebama muslimana, kao što su obnova džamija i drugo.

delegacija- WAMY-kod reisu-l-uleme

     Neobično smo prijatno iznenađeni onim što smo vidjeli u BiH, prije svega  toplinom ljudi prilikom susreta s njima, kao i radom institucija Islamske zajednice.  Posebno smo počašćeni što nam se ukazala prilika da nas primi reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić. On je vrlo pozitivno uticao na nas, ohrabrio nas i unio optimizam za rad u našoj omladinskoj asocijaciji, izjavio je dr. Sead Al  Arifi.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.