Promo banner

A+ A A-

REISU-L-ULEMA PRIMIO MIRNESA AJANOVIĆA

Mirnes Ajanovia kod reisu-l-uleme,07.04.08. (Small)     Sarajevo, 7. april 2008. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas Mirnesa Ajanovića predsjednika BOS-a.

     Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je podržao stavove predsjednika BOS-a Mirnesa Ajanovića  koji promoviraju stabilnost u BiH i zagovaraju dijalog  među  bošnjačkim strankama.

     Mirnes Ajanović je obavijestio reisu-l-ulemu o inicijativi da se majke Srebrenice kandiduju za Nobelovu nagradu za 2008. godinu što je reisu-l-ulema podržao.

     -To je  moralna potreba za svijet i obaveza da se majkama Srebrenice, koje su doživjele  genocid i ostale bez svojih najmilijih, a da se unatoč tome  nije desio ni jedan čin osvete, putem Nobelove  nagarade ukaže priznanje, rekao je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.

     Reisu-l-ulema je rekao da se bošnjački politički predstavnici trebaju ujediniti oko zajedničkog cilja  kako bi se osnažio povratak i osigurao ravnopravan položaj Bošnjaka u RS.

     Mirnes Ajanović je rekao da je ova inicijativa reisu-l-uleme za svaku pohvalu, da je treba podržati i da je on podržava upravo što dolazi od reisu-l-uleme.