Logo

ČESTITKA REISU-L-ULEME KARDINALU PULJIĆU

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa
puljic     Sarajevo, 20.decembar 2007. (MINA) – Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću čestitku u povodu nastupajućeg katoličkog blagdana Božića.

     U čestitki reisu-l-uleme se kaže:

 

     - Vaša Eminencijo,

     Zahvaljujući Vam se na čestitci koju ste mi uputili povodom Kurban-bajrama, dozvolite mi da Vam u ime IZ-e u BiH i svoje osobno ime uputim najsrdačnije čestitke povodom Vašeg katoličkog blagdana „Božića“ 2007. god.

     Isa sin Merjemin i „Duh Božiji“ (Ruhun min Allah) je promijenio povijest i tako obavezao čovječanstvo da se vrijeme mjeri od datuma njegovog rođenja. Dakle, Isa, a.s., je Božiji Poslanik prema kojem muslimani imaju veliko poštovanje i zato je razumljivo što je 138 muslimanskih alima i intelektualaca iniciralo muslimansko-kršćanski dijalog na načelu „Zajednička riječ između nas i vas“, jer je Isa, a.s., (Isus) „zajednička vrijednost između nas (muslimana) i vas (kršćana)“.

     Obradovan sam činjenicom da je Papa Benedikt XVI pozitivno odgovorio na muslimansku incijativu za dijalog sa muslimanima. To je zasigurno važno i za nas ovdje u Bosni i Hercegovini da u duhu onoga što nam je zajedničko u vjeri i domovini gradimo našu bolju zajedničku budućnost.

      S tim mislima i željom da Vi, Vaši najbliži suradnici i svi katolici u našoj nam zajedničkoj domovini provedete svoj blagdan „Božić“ u radosti Vaše vjere, primite izraze mojeg osobitog poštovanja.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.