Logo

BOSANSKA POVELJA ISLAMA EMIRU KATARA

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa
Katarski otpravnik poslova, 05.12.07. d     Sarajevo, 5. decembar 2007. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio konzula ambasade Države Katar u BiH  Jamala El-Shamlana i tom prilikom ga obavijestio o dodjeli nagrade Bosanska povelja islama Njegovoj Visosti Šejhu Hamedu bin Halifi Al Taniju, Emiru Katara.

     Reisu-l-ulema je zamolio Jamala El-Shamlana da  zvanično prenese vijest o dodjeli nagrade nakon čega bi se trebalo odrediti mjesto i vrijeme kada bi reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uručio  ovu nagradu koju je na svojoj redovnoj sjednici dodijelio  Rijaset, a o čemu je saopšteno na Svečanoj akademiji  u BKC 16. novembra 2007.

     Inače, Bosanska povelja islama dodijeljena je povodom obilježavanja šest stoljeća islama u našim krajevima za doprinos kojeg je Njegova Visost  Hamed bin Halifa dao u očuvanju i razvijanju islamske tradicije Bošnjaka, a to je obnova Mekteb-i nuvaba i izgradnja zgrade Gazi Husrev begove biblioteke u Sarajevu na kojoj se ovih dana  očekuje nastavak radova.
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.