Logo

Prvi pozivi za ceremoniju dodjele Menšure

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Sarajevo, 12. oktobar 2012. (MINA) – Predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH i predsjednik Odbora za dodjelu Menšure Safet Softić i predsjednik Koordinacionog odbora za pripremu ove manifestacije Muharem Hasanbegović, upriličili su danas u Rijasetu susret s ambasadorima islamskih zemalja akreditovanih u Bosni i Hercegovini.

poziv-cer-mens-10-2012-1

Tom prilikom oni su ambasadore upoznali o pripremama za manifestaciju dodjele Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi IZ u BiH Huseinu ef. Kavazoviću i uručili im pozive za prisustvo ovom značajnom događaju. Posredstvom ambasadora poslani su pozivi svim značajnim ličnostima u njihovim zemljama.

Ovo su prvi zvanični pozivi za ceremoniju dodjele Menšure novoizabranom reisu-l-ulemi koja će se održati u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu 15. novembra 2012., odnosno na Novu hidžretsku godinu, 1. muharrema 1434.

Ambasadori islamskih zemalja su prilikom ovog susreta uputili čestitke novoizabranom reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, zaželjevši mu uspješan rad, a reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću su  odali priznanje i zahvalnost  za sve ono što je učinio u periodu vođenja Islamske zajednice u BiH.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.