Logo

Čestitke državnih i političkih predstavnika muftiji Kavazoviću

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

muftija-kavazovic-husein-izdNakon izbora za reisu-l-ulemu brojni državni, politički i stranački predstavnici uputili su čestitke muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću na ovom izboru.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku sljedećeg sadržaja:

- Uvaženi muftija Kavazoviću,

upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora na časnu dužnost Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Uvjeren sam da ćete, uz Božiju pomoć, povjereni mandat iskoristiti na dobrobit svih muslimana u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

 S poštovanjem i uz mahsuz selam.

Čestitka Željka Komšića

U čestitki muftiji Huseinu ef. Kavazoviću, koju je uputio član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kaže se:

-Povodom Vašeg izbora na dužnost Reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, upućujem Vam srdačne čestitke i iskrene želje da u svom mandatu odgovorite svim izazovima i time doprinesete prosperitetu i blagostanju muslimanskih vjernika širom Bosne i Hercegovine, te dobrobiti svih naroda i građana u našoj zemlji.

Čestitka Mirsada Kebe

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo čestitajući muftiji Kavazoviću izbor za reisu-l-ulemu, također je čestitao ovaj izbor svim imamima, ulemi i pripadnicima Islamske zajednice te naglasio važnost Islamske zajednice za bošnjački narod. Potpredsjednik Federacije BiH  izrazio je želju da novi reisu-l-ulema svoju misiju obavi uspješno i na dobrobit cijele države i njenih građana.

Čestitka Nermina Nikšića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić također je uputio iskrene čestitke muftiji tuzlanskom Huseinu ef. Kavazoviću na izboru za reisu-l-ulemu i u ime Vlade Federacije BiH i svoje lično ime zaželio mu uspješan i plodonosan rad. Također premijer Federacije BiH izrazio je nadu da će muftija Kavazović „kao duhovni vođa muslimana u našoj zemlji, doprinijeti još boljem razumijevanju među ljudima i narodima u Bosni i Hercegovini što je osnova zajedničkog života na ovim prostorima i za što Vam Vlada Federacije Bosne i Hercegovine i ja lično uvijek stojimo na raspolaganju.“

Čestitka Igora Radojičića

U ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje lično ime povodom izbora za reisu-l-ulemu čestitku muftiji Kavazoviću uputio je Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, izražavajući nadu da će muftija Kavazović doprinijeti širenju tolerancije i poštovanja među religijama i pokazati otvorenost za saradnju i konstruktivni dijalog o svim važnim pitanjima za građane BiH.

Čestitke muftiji Kavazoviću na izboru za reisu-l-ulemu uputili su Zlatko Lagumdžija ministar vanjskih poslova BiH, Sadik Ahmetović ministar sigurnosti BiH, Sulejman Tihić, predsjednik Stranke demokratske akcije, Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost, Amer Jerlagić predsjednik Stranke za BiH, Mladen Ivanković Lijanović predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak, Ibrahim Spahić predsjednik Građanske demokratske stranke te Obren Petrović gradonačelnik Doboja.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.