Promo banner

A+ A A-

Sućut reisu-l-uleme iranskom narodu

reisu-l-ulema-izd-4Sarajevo, 14. avgust 2012. (MINA) - Usljed razornog zemljotresa koji je pogodio Islamsku Republiku Iran, reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio je izraze sućuti lideru Islamske revolucije ajetullahu Aliju Hameneiju, Vladi Irana i iranskom narodu. U poruci reisu-l-uleme dr. Cerića ajetullahu Hameneiju kaže se:

-Vaša eminencijo, ajetullah Ali Hameniji,

-Bošnjaci muslimani, Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i ja osobno duboko smo potrešeni vijestima o velikim ljudskim žrtvama i razornim posljedicama zemljotresa koji je pogodio gradove Ahar i Varzagan na sjeverozapadu Vaše zemlje, naše prijateljske države Islamske Republike Iran.

Vama osobno, velikom iranskom narodu i Vladi Irana u svoje ime, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i muslimana Bošnjaka izražavam najdublje izraze sućuti i suosjećanja moleći Uzvišenog Allaha dž. š. da žrtve zemljotresa nagradi Svojom neizmjernom milošću i oprostom, porodicama nastradalih podari sabur i Svoju pomoć a iranski narod ujedini u međusobnoj solidarnosti, pomoći i predanom radu za opći napredak čovječanstva.

Želim Vam kazati da osjećamo Vašu bol i učestvujemo u tuzi iranskog naroda isto kao što ste Vi i iranski narod osjećali patnju i bol bošnjačkog naroda u periodu razaranja naše domovine Bosne i Hercegovine tokom rata i agresije i nesebično se stavili na raspolaganje za svaku vrstu pomoći.

Neka Allah dž. š. podari džennet nastradalim od zemljotresa, sabur njihovim porodicama i brz opravak iranskom narodu!