Logo

Sjednica komisije za provođenje izbora reisu-l-uleme

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

znak-iz-izdSarajevo, 1. avgust 2012. (MINA) - Danas je u Sarajevu održana druga redovna sjednica Komisije za provođenje izbora za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici je utvrđeno da je u svim izbornim okruzima, osim u Sjevernoj Americi, okončan postupak evidentiranja kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Utvrđeno je da je evidentirano ukupno pet kandidata: muftija tuzlanski Husein-ef. Kavazović koji je evidentiran kao kandidat u 11 izbornih okruga, muftija zenički Ejub-ef. Dautović – evidentiran u tri izborna okruga, muftija travnički Nusret-ef. Abdibegović u četiri izborna okruga, muftija sarajevski Husein-ef. Smajić u tri izborna okruga i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici hfz. Halil-ef. Mehtić u pet izbornih okruga.

Donesena je odluka da se od evidentiranih kandidata zatraži da do 15.08.2012. godine dostave svoje programe rada te da će svi evidentirani kandidati biti pozvani na sjednicu Sabora gdje će prezentirati svoje programe na osnovu čega će Sabor utvrditi trojicu kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Termin održavanja sjednica Sabora i Izbornog tijela biće naknadno utvrđen.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.