A+ A A-

U Sarajevu počeo Seminar o hadžu

Sarajevo, 4. juni 2012. (MINA) – U organizaciji Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a u saradnji sa Vakufskom Direkcijom i Uredom za hadž i umru pri Ministarstvu vakufa Kuvajta danas je u Sarajevu počeo trodnevni seminar o hadžu.

seminar-o-hadzu-06-2012-1

Seminar je otvorio Nezim Halilović, direktor Ureda za hadž Rijaseta IZ, a u ime Kuvajtskog Ureda za hadž obratio se Rumi Metar Rumi.

Učesnicima seminara uspješan rad zaželio je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić zahvalivši pri tom gostima iz Kuvajta na učešću i iskustvima u organizaciji hadža koja će prenijeti tokom trodnevnog rada.

Cilj ovog seminara je unaprjeđenje znanja iz oblasti hadža i organizacije općenito, sa posebnim osvrtom na kuvajtsko i bosansko iskustvo. Prvog dana predavači na seminaru su bili:prof. Bedri Er-Rumejdi (Hadž u šerijatskom pravu), prof. Rumi Metar Rumi (Iskustvo kuvajtskog ureda za hadž) i Nezim Halilović (Organizacija hadža u periodu 1881. -2001.).

Na seminaru učestvuju uposlenici  iz raznih organizacionih jedinica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji se u okviru svojih poslova bave organizacijom hadža. 

seminar-o-hadzu-06-2012-2