Logo

Reisu-l-ulema primio tursku parlamentarnu delegaciju

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) MINA vijesti
  • Štampa

Sarajevo, 29. februar 2012. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio tursku parlamentarnu delegaciju koju je predvodio Volkan Bozkir, predsjednik Komisije za vanjske poslove Velike narodne skupštine Republike Turske.

Turski parlamentarci su se zanimali za stanje u BiH, posebno za povratak, obnovu džamija, stanje u Islamskoj zajednici, naročito u Banja Luci. Bilo je riječi i o mogućnostima čvršće saradnje  u pogledu poslijeratne obnove BiH.

reis-tur-par-del-02-2012-1

Reisu-l-ulema je izvijestio turske parlamentarce o naporima koje Islamska zajednica ulaže u poslijeratnom oporavku, posebno u pogledu međureligijskog dijaloga, mira i pomirenja. Također je ukazao na poteškoće s kojim se suočavaju muslimani Bošnjaci u posljednje vrijeme putem jedne vrste psihološkog rata gdje neki političari i mediji pokušavaju nametnuti neistinu i na taj način poniziti žrtve genocida nad Bošnjacima.

Turski parlamentarci su reisu-l-ulemu uvjerili da turski narod i Parlament budno prate šta se zbiva na Balkanu, posebno u BiH i još jednom su ponovili da su uz sve narode BiH i za njihov mir i prosperitet.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.