A+ A A-

Delegacija Velike Kladuše kod reisu-l-uleme

Sarajevo, 20. oktobar 2011. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić danas je primio  delegaciju  Velike Kladuše u kojoj su bili  Admil Mulalić, načelnik, Husein Hadžić savjetnik načelnika, Arif Erdić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice, Zumret Ćoragić, v.d. Glavnog imama, Izudin Hilić, predsjednik Ilmije i Emir Pajić, sekretar Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša. S njima je kod Reisu-l-uleme bio i muftija bihaćki Hasan ef. Makić.

reis-dl-vk-10-2011-4

Gosti iz Velike Kladuše su posjetili reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića i zahvalili mu na njegovoj nedavnoj  posjeti Velikoj Kladuši koja je imala veliki odjek i doprinijela procesu pomirenja i međuljudskoj normalizaciji.

- Bila nam je velika čast i zadovoljstvo što smo bili u uzvratnoj posjeti reisu-l-ulemi dr. Ceriću. Razgovarali smo o svim pitanjima koja se tiču života na području Velike Kladuše.

reis-dl-vk-10-2011-3

Posebno je bilo riječi o vjerskom životu i radu Islamske zajednice i neophodnosti saradnje  lokalnih organa vlasti, Medžlisa Islamske zajednice i Muftiluka bihaćkog.

Sa zadovoljstvom očekujemo ponovo reisu-l-ulemu u Velikoj Kladuši kako bi nastavili humanu trasu  puta za bolji život, suradnju i međusobno uvažavanje koje nam je svima potrebno, a posebno nama u Krajini i Velikoj Kladuši, rekao je načelnik Velike Kladuše Admil Mulalić  nakon razgovora s reisu-l-ulemom.

reis-dl-vk-10-2011-2

Predsjednik MIZ Velika Kladuša  Arif Erdić je istakao da je inicijativa reisu-l-uleme među imamima prihvaćena i da Medžlis sada radi bez ikakvih problema i bilježi zavidne rezultate. Dobra saradnja načelnika Velike Kladuše i Muftije bihaćkog znatno je tome doprinijela, istakao je predsjednik MIZ.

Muftija bihaćki Hasan ef. Makić je zahvalio reisu-l-ulemi što je posjetio Veliku Kladušu, naglašavajući  da je ona bila od historijskog značaja. Proces pomirenja je dobro krenuo, prihvaćen je među svim imamima i oni  na terenu tome doprinose.

reis-dl-vk-10-2011-4