A+ A A-

Održana sjednica Skupštine Medžlisa IZ-e Bosanska Dubica

U Bosanskoj Dubici je 29. januara 2010. godine održana Skupština Medžlisa IZ-e Bosanska Dubica. Na Skupštini su prisustvovali svi njeni delegati, a sjednicu  je vodio Omer Veladžić, predsjedavajući Skupštine Medžlisa IZ-e Bosanska Dubica.

Na Skupštini su predstavljeni svi izvještaji, koji su jednoglasnom odlukom  usvojeni. U izvještajnoj godini ovaj Medžlis bilježi izvanredne rezultate, pogotovo kada je riječ u obnovi svih džamija u ovom gradu. Poseban akcenat dat je na završetak obnove Čaršijske džamije, te o novim projektima u ovom Medžlisu. Prof. Safet ef. Beganović, glavni imam Medžlisa ovom prilikom obratio se prisutnima te ukazao na brojne aktivnosti u ovom Medžlisu i posebno zahvalio svim džematlijama iz svih džemata, kao i džematlijama iz dijaspore na svesrdnoj pomoći. I Ermin ef. Vučkić, glavni imam Medžlisa IZ-e Ključ pohvalio je rad ovog Medžlisa i zahvalio svim aktivistima na radu.

sjednica-bos-dubica

Na kraju se obratio prof. Edhem ef. Čamdžić, banjalučki muftija, podržavajući rad Skupštine te ukazujući na brojne rezultate postignute u proteklom periodu. Muftija je istakao da ga raduje činjenica što se nalazi među vrijednim Dubičancima, i kako kaže, još ga više raduje što je Safet ef. Beganović, glavni imam uspješno okončao IPF u Bihaću te stekao zvanje profesora. Muftija je pohvalio rad ovog Medžlisa a posebno Izvršnog odbora na čelu sa HOmerom Veladžićem, te ukazao na neke potrebe, kako bi rezultati bili još bolji.