Logo

Večer Kur`ana u džematu Maoča Stara kod Brčkog

  • Published in
  • Kategorija: Vijesti iz džemata
  • Štampa

U džematu Maoča Stara 31. decembar 2009. godine će biti upamćen po impresivnom dočeku dolazeće nove 2010. godine.

Naime, u ovom džematu je organiziran izuzetan program satkan od učenja Kur'anskih odlomaka, ilahija, kasida, tekbira i salavata. U toku programa se predstavilo šest učača Kur'ana, i to: hfz. Edin ef. Dedić, hfz. Mersudin Halilčević, hfz. Bajro ef. Delić, hfz. Fuad Abdullah Seferagić, Mumin ef. Mumić i Nisad ef. Drndić.

vecer_kurana_maoca09

Pored navedenih učača koji su došli iz Gradačca, Tuzle, Živinica i dalekog Cazina, učešće su uzeli mladići i djevojke iz udruženja „IZVOR", čiji se hor „Mošus" pobrinuo da ugođaj ove noći bude još potpuniji.

Na samom početku programa, prisutnima se obratio Enver ef. Tursunović, imam džemata Maoča Stara, zaželivši svima da se tokom programa ugodno osjećaju.

moshus

Gost predavač na ovom programu bio je hfz. Sabahudin ef. Skejić, koji je svojim pristupom izazvao oduševljenje prisutnih.

Vrijedi istaknuti kako se domaćin pobrinuo o svemu do najsitnijih detalja, i da je cjelokupna organizacija programa bila na zavidno visokom nivou, na čemu čestitamo i ujedno zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi jedan ovakav skup.

Posebnu radost uliva činjenica da je programu prisustvovao veliki broj posjetitelja, među kojima je bilo dosta omladine.

(www.medzlisbrcko.ba)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.