Logo

U Prozoru obilježena Nova hidžretska godina

  • Published in
  • Kategorija: Vijesti iz džemata
  • Štampa

U Prozoru je u srijedu, 16. decembra, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Prozor prigodnim programom obilježen početak nove 1431. hidžretske godine. Program je izveden u kino sali Doma kulture u Prozoru uz učešće hora Karađoz-begove medrese iz Mostara, učenika Osnovne škole „Alija Isaković" iz Prozora te drugih gostiju.

prepuna_dvorana

Program je počeo učenjem odlomaka iz Časnog Kur'ana, nakon čega je voditelj Almir Muminović poselamio prisutne. Prigodnim vazom prisutnima se obratio Nazif ef. Garib, sekretar muftijstva mostarskog koji je nadahnuto govorio o značaju hidžre i njenim porukama današnjim muslimanima.

Hor mostarske medrese izveo je nekoliko lijepih ilahija a za poseban ugođaj pobrinuli su se učenici O.Š. „Alija Isaković" lijepom folklornom izvedbom ali i kraćim dramskim obraćanjem koje se ticalo obilježavanja hidžretske nove godine. U sklopu programa uprilićen je i kviz u kome su kroz nekoliko pitanja najuspješniji i najhrabriji članovi iz publike uspjeli osvojiti vrijedne nagrade koje je obezbjedio medžlis Prozor.

Na kraju se u ime Medžlisa prisutnim obratio i sve najbolje u novoj godini zaželio glavni imam Safet ef. Pozder, nakon čega su atmosferu u prohladnoj dvorani ugrijali zvuci bosanskog kola.

 

Priredio: Safet Pozder

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.