Promo banner

A+ A A-

Novi napad na povratnike u Trebinju

trebinje-bihNakon što su nedavno u trebinjskom naselju Pridvorci opljačkane kuće Čamila Hadžiahmetovića i Huseina Braćkovića, jučer je po četvrti put opustošen dom Muzafera Hadžovića iz naselja Bihovo, koji tre­nutno živi u Mostaru.

Kako je za „Avaz" ispr­ičao Muzaferov sin Almir koji je sa suprugom i dje­com namjeravao provesti Bajram u rodnom kraju, jučer ga je pred vratima kuće zatekao grozan prizor.

- Odmah sam primijetio da je kuća obijena i pozvao policiju. Naravno, nisam ništa htio dirati, zbog trago­va, ali, kada sam pogledao kroz prozor, šokirao sam se. Kompletan namještaj je odnesen, kuhinja, bijela tehni­ka, tepisi..., a to nam se, evo, četvrti put dešava. Ranije su odnijeli čak i žaluzine, šal­tere, prekidače. Nevjerovatno. Za ovo im je jednosta­vno bio potreban kamion - priča nam Almir.

Njegov otac kaže da mu je ovaj put zaista došlo do grla, a prema informacija­ma kojima raspolaže, tvrdi da se svaki put, budući da mu je kuća pored puta, isključi javna rasvjeta.

- Ovo je atak na imovinu Bošnjaka istočne Hercegovi­ne i ovo je dokaz da se sve to organizirano radi. I, šta sad ja trebam? Postati u 66. godi­ni bandit i diverzant da bih sačuvao svoju kuću - ogorčen je Hadžović.

Glavni trebinjski imam Husein ef. Hodžić smatra da je, nakon niza oplja­čkanih bošnjačkih kuća, na sceni defini­tivno iseljavanje Bošnjaka iz Trebinja.

- Trebinje je grad kriminala, grad u kojem takvom stanju dobrano kumuju načelnik općine Dobroslav Ćuk i načelnik Centra javne bezbjednosti Goran Zubac. Jer, kao dva najodgovornija čovjeka ne čine ništa da ovo spriječe - kaže ef. Hodžić.

(Dnevni avaz, 29.11.200. godine)