Logo

Pomoć Odbora IZ-e Bijelo Polje porodici Kuč

  • Published in
  • Kategorija: Vijesti iz džemata
  • Štampa

akcija24102009Nakon samo par dana od organizovanja akcije prikupljanja pomoći, Odbor Islamske zajednice Bijelo Polje je u subotu, 24.10.2009. godine, sproveo akciju uručivanja prikupljene pomoći porodici rahmetli Hasima Kuča, iz sela Korita. Nedavnom tragičnom smrću glave porodice, rahmetli Hasima, njegova supruga i majka, te sedam mališana ostali su bez zaštite, u jako teškim životnim uslovima.

Najstariji sin pohađa sedmi razred osnovne škole, a najmlađe dijete tek što je navršilo godinu dana. Sve koji su prisustvovali dženazi njihovog baba, potresla je slika mališana koji su bosonogi na Ahiret ispratili svog baba.

Akcijom pokrenutom u gradskom džematu u Bijelom Polju, mališanima je prikupljena skromna materijalna pomoć u novcu, odjeći, obući, namirnicama, posuđu i ostalim osnovnim životnim potrepštinama. Ovu pomoć Odbora porodici su dostavili: Ahmedin ef. Bošnjak, imam u džematu Korita, Enis ef. Burdžović, glavni imam Odbora, Muris Ljaljević, šef Rahmet službe i džematlija Gradske džamije Tufo Bučan.

Ohrabruje vijest da su dobrodušni džematlije i mještani Korita odlučili da mališanima sagrade novu kuću. Jer, trošna kućica u kojoj sada žive, prokišnjava na sve strane, i teško da može pružiti ikakvo utočište porodici. Ovim putemo pozivamo svakog ko je u stanju pomoći porodici Kuč, da se obrate Odboru IZ-e Bijelo Polje, ili lično porodici.

(www.monteislam.com)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.