A+ A A-

Ramazanska akcija „Srebrenica i Podrinje 2009“

srebrenica-gradPodjelom stipendija u udruženju „Majke enklave Žepa i Srebrenica" zvanično je završena ramazanska akcija „Srebrenica i Podrinje 2009". Podjela je izvršena 14.10.2009. godine u prostorijama ovog udruženja u Sarajevu.

Stipendije je obezbijedila humanitarna organizacija „Most-bro", a njeni predstavnici Samir Zametica iz džemata Kopenhagen i  Ramo Begić iz džemata Vejle su izvršili podjelu stipendija.

Ukupni fond za stipendiranje je iznosio 100.200 DK (25.000 KM), a podijeljeno je ukupno 49 stipendija: 10 za studente u iznosu od 3000 DK (danskih kruna) te 39 za srednjoškolce i osnovce u iznosu od 1800 DK. Stipendije su podjeljene isključivo povratničkoj djeci u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku i Novoj Kasabi.

Humanitarna organizacija „Most bro" svake godine u toku mjeseca ramazana prikuplja sredstva za povratnike u Srebrenicu i Podrinje, a ovo je od prošle godine bila druga podjela stipendija koje je ova organizacija realizirala u saradnji sa udruženjem „Majke enklava Srebrenica i Žepa".