Promo banner

A+ A A-

Omladinsko druženje u Bosanskoj Kostajnici

Nakon ramazanske posjete Medžlisu IZ Sisak, omladina Bosanske Kostajnice izrazila je želju da se i oni prema uzoru na omladinu Siska, organizuju i djeluju kao Omladinski klub koji bi djelovao pod pokroviteljstvom Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica.

Druzenje-Bos-Kostajnica

Na osnivačkoj skupštini koja je održana 01.10. 2009. godine izabrano je rukovodstvo, a dužnost predsjednika obavljat će Haris Žigić. Također je određen termin sastajanja, određena visina članarine, te programski sadržaji. Osnovni cilj kluba je prema riječima glavnog imama IZ Bosanska Kostajnica Haris ef. Ahmića  okupljanje, druženje i promicanje islamskih vrijednosti za ovo malo omladine u Bosanskoj Kostajnici.

Kako reče predsjednik Žigić, predstoje im posjete Zagrebu, Sisku, te uzvratne posjete, a željeli bi ugostiti i eminentne stručnjake i profesore koji bi svojim predavanjima o samoj vjeri doprinijeli razvoju islamske svijesti kod ove omladine.

Vrijedno je napomenuti da u znak vječitog sjećanja na svoju vršnjakinju i kolegicu Azru Mustić, koja je nakon teške borbe sa opakom bolešću nedavno napustila ovaj svijet, klub upravo nosi njeno ime „Azra".

 Mesud Hrustić