edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Pretraga pitanja

Upotreba vinske kiseline u hrani

Pitanje:

Selam alejkum!

Da li je konzumiranje vinske kiseline, jer se nalazi u nekim prehrambenim proizvodima, haram? Na nekim islamskim web portalima sam nalazio negativne odgovore, tj. da je dozvoljeno jer se radi o kiselini koja je organskog porijekla, u mnogim voćkama se nalazi itd.

Odgovor:

Vinska kiselina je halal ukoliko se ne izvodi iz vinskih proizvoda.

Više informacija o ovom pitanju možete dobiti od Agencije za certificiranje halal kvalitete – www.halal.ba.

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara muftija prof. dr. Enes Ljevaković 

Fetva-i emin Vijeća muftija Islamske zajednice