Promo banner

A+ A A-

Fahrudinu ef. Džiniću uručen Dekret za glavnog imama Medžlisa Frankfurt

  • 0101

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović tokom posjete Njemačkoj uručio je Fahrudinu ef. Džiniću Dekret o imenovanju glavnim imamom Medžlisa Frankfurt.

Obraćajući se džematlijama u Wiesbadenu, reisu-l-ulema je podsjetio kako je  Islamska zajednica naša zajednička kuća, u kojoj ima domaćin, ali i sobe za svakog od nas i našu djecu.

„Čuvajte ove kuće i brinite o njima“, poručio je reisu-l-ulema, pozivajući džematlije i imame da našu djecu u dijspori odgajaju da budu dobri muslimani, svjesni svog identiteta, kulture i tradicije, ali i da budu korisni članovi zajednica u kojima žive.

Podsjetio je ovom prilikom i na imenovanje muftije Islamske zajednice (IZ) za Zapadnu Evropu, kazavši da je to historijski događaj.

„Sada imamo muftiju, to nikada nismo imali prije. Zato je ova generacija muslimana generacija koja udara temelje zajednici koja će pomoći svim muslimanima u Evropi, a koji nisu evropski muslimani i koji su došli iz dalekih zemalja, da se integriraju. Moramo i njima pomoći, oni su naša braća“, kazao je reisu-l-ulema.

Dekret je ef. Džiniću uručen na prijedlog novoimenovanog muftije Islamske zajednice za Zapadnu Evropu Osmana ef. Kozlića.