Logo

Druženja polaznika zeničkih mekteba

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Džemat Nuri Han (P. Han), Medžlis IZ-e Zenica, na čelu sa imamom mr. Džemal ef. Salkićem i džematskim odborom, u subotu 31. januara 2015. godine bio je domaćin druženja za polaznike mektebske nastave iz sedam džemata: Nuri Han, Mošćanica, Janjići, Sejmen, Lokvine, Lokvine - Luke i Donja Gračanica.

Prelijepa atmosfera provedena u druženju polaznika mekteba sa različitih strana grada, kao i druženju i razmjeni iskustava muallima, bila je jedno nezaboravno iskustvo koje su doživjeli polaznici ali i muallimi.

Domaćini su za polaznike i muallime pripremili doručak u prostorijama džamije uz pomoć porodice Pruščanović, a nakon doručka polaznici su iskoristili lijepo i toplo vrijeme za druženje i igru u haremu džamije u džematu Nuri Han. Primjetno ozarena lica polaznika mekteba trebaju da nam budu podstrek za organizaciju više ovakvih druženja koja će nam poslužiti u svrhu promocije dobra, druženja ali i prijateljstva među djecom koja će sutra biti osnova za dobru promociju islama u društvu.

Prisutni muallimi i polaznici su iskazali topu zahvalnost domaćinima i najavili organizaciju ovakvih i sličnih druženja i u budućnosti.

  • IMG_20150131_084330IMG_20150131_084330

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.