Promo banner

A+ A A-

U Fort Wayneu održana Skupština medžlisa Midwest

Sredinom ovog mjeseca u Fort Wayne, Indiana, uspješno je održana druga redovna Skupština Medžlisa Midwest a domaćin je bio džemat BICC Fort Wayne na čelu sa mladim i čestitim imamom, Ibrahimom ef. Čauševićem.

Tim povodom u petak (23.01) navečer džemat domaćin je upriličio mevludski program u kojem su učestvovali svi imami našeg medžlisa, a u programu su učešće uzeli i polaznici mekteba. Prisutnima se obratio Oblasni imam, hfz. Muriz ef. Mešić, a tom prilikom džematlijama i imamima je uručen po primjerak prvog biltena medžlisa Midwest.

Skupštini je prisustvovalo 30 delegata iz 11 džemata našeg medžlisa, a u njenom radu učestvovao je glavni imam Sabahudin ef. Ćeman.

Najviše interesovanja i tačka o kojoj se najviše govorilo bili su omladinski susreti našeg medžlisa, odnosno rad sa omladinom u džematima ali i na nivou Medžlisa. Tako je odlučeno da ovogodišnji omladinski susreti budu održani 24-26 maja u Detroitu, u vrijeme Memorial Day, a njen domaćin će biti džemat BAIC na čelu sa džematskim Odborom i imamom Osmanom ef. Brkićem.

Prisutni delegati su od strane Glavnog imama mogli čuti detaljan izvještaj o aktivnostima na usvajanju novog Statuta i Pravilnika na nivou ICNAB-a, kakve su njihove prednosti te sa kakvim se problemima susrećemo na terenu. Potvrđeno je da Islamsku Zajednicu Bošnjaka Sjeverne Amerike trenutno sačinjava 57 džemata koji su usvojili predloženi ICNAB-ov Statut i Pravilnike, a što će biti potvrđeno i na predstojećem Saboru.

Domaćin naredne Skupštine medžlisa Midwest je džemat AIC Chicago, a ona bi se trebala održati krajem tekuće ili početkom iduće godine uz Allahovu pomoć.

Skupština je završena dovom Uzvišenom Allahu da nas Allah sačuva iskušenja koja nismo u stanju prebroditi i da bude naš Zaštitnik na Putu kojem hodimo.

M.M.

  • 0101