Logo

Čapljina: Nova hidžretska svečano dočekana u džematu Rečice

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Najmlađi članovi našeg džemata Rečice, i polaznici mekteba, kako je to već godinama uobičajeno povodom Nove hidžretske godine, i ove godine su dobili svoje paketiće

Naš džemat već nekoliko godina ima lijepu i stimulativnu naviku, a to je da povodom Nove hidžretske godine svojim najmanjim, i najmlađim džematlijama podjeli paketiće, obraduje ih i podsjeti na ovaj za muslimane važan događaj u historiji.

Jedan od najboljih načina da se da ovom događaju značaj, jeste da se afirmira kod naših najmlađih polaznika mekteba, koji uče o vjeri, koji će sutra vjeru živjeti ako Bog da. Baš njima treba naglašavati važnost Hidžre, jer su oni sutra nositelji bremena islama.

Naš džemat, zahvaljujući svojim vrijednim džematlijama, održava kontinuitet iz godine u godinu, i to namjerava ako Bog da i dalje nastaviti.

Dok su se naši najmlađi članovi džemata radovali paketićima, stariji su imali priliku oprobati Novogodišnju halvu, koju su za ovaj mubarek događaj pripremile naše vrijedne hanume.

Halvu su spakovali i podijelili članovi našeg Omladinskog Udruženja, koje ni prohladno vrijeme nije spriječilo da satima stoje na ulicama i mejdanima naših mahala, sa iskrenim nijjetom da „miris“ i poruku Hidžre pronesu našim džematom i šire: „Musliman je onaj čovjek od čijeg jezika i ruku su sigurni ostali muslimani, a muhadžir je onaj koji napušta ono što je Allah zabranio". (Buharija i Muslim)

Molimo Uzvišenog Allahada nagradi sveučesnike ovih aktivnosti u džematu! Amin!

Adem Šuta

  • 0101
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.