A+ A A-

Zajednička ikrar dova ovogodišnjim hadžijama MIZ-e Srebrenik

U organizaciji Medžlisa IZ Srebrenik, u prostorijama Gradske džamije održana je tradicionalna svečanost u povodu odlaska na hadž budućih hadžija s područja MIZ-e Srebrenik. Vjernicima s područja ovog Medžlisa koji će ove godine obaviti petu islamsku dužnost sretan put do daleke Saudijske Arabije poželjeli su Izet ef. Čamdžić, izaslanik muftije tuzlanskog, Refik ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik i Mevludin ef. Joldić, predsjednik Izvršnog odbora srebreničkog medžlisa. Potom su imami s područja Medžlisa IZ-e Srebrenik poručili nekoliko odlomaka iz Kur’ana, ilahija i kasida te zajedničku Ikrar-dovu za buduće hadžije s područja MIZ-e Srebrenik.

22-09-2014-ikrar-srebr

Ove godine na hadž iz Srebrenika putuje 11 budućih hadžija. To su: Ibrahim Kovač,Himzija Bajrektarević, Zlatija Beganović, Mustafa Dedić, Fatima Dedić, Aldin Zahirović, Kaduna Avdić, Senad Brašnjić, Emina Avdagić, Ismar Hadrović i Mehmed Huremović. Ove godine iz Srebrenika na Hadž zajedno putuju dva bračna para, a najmlađi budući hadžija je Aldin Zahirović koji će petu islamsku dužnost obaviti sa svega 29 godina. Već su obavljene ikrar dove u domovima većine budućih hadžija s područja našeg Medžlisa. Buduće hadžije s područja srebreničkog Medžlisa na put do daleke Meke i Medine kreću 20., 21. i 22. septembra, a povratak je planiran za 8.,9. i 10. oktobar ove godine.

22-09-2014-ikrar-srebr-2

Domaćini ovoj svečanosti bilo je udruženje hadžija MIZ-e Srebrenik, koji su se potrudili da budu dobri domaćini svojim budućim članovima.

Molimo Uzvišenog da primi hadždž svim vjernicima koji će ove godine zijaretit najčasnija mjesta na dunjaluku. Amin!

D.B.