A+ A A-

Telegram saučešća reisu-l-uleme poljskom narodu

reisu-l-ulema-CericSarajevo, 11. april 2010. (MINA) - Dr. Mustafa Cerić reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u povodu avionske nesreće u kojoj je poginuo Leh Kačinjski predsjednik Republike Poljske i drugi poljski visoki državni, vojni i politički dužnosnici i crkveni velikodostojnici, uputio je telegram saučešća Andrzeju Tyszkiewiczu ambasadoru Poljske u Sarajevu i poljskom narodu.

U telegramu saučešća reisu-l-uleme se kaže:

Gospodine ambasadore, u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i moje osobno ime primite najdublje izraze saučešća povodom tragične smrti Leha Kačinjskog predsjednika Republike Poljske i drugih poljskih visokih državnih, vojnih i političkih dužnosnika i crkvenih velikodostojnika.  Molim Vas, da  porodicama nastradalih i poljskom narodu prenesete naše najdublje suosjećanje u njihovom bolu iskazujući im našu blizinu i podršku u suočavanju sa posljedicama ove teške tragedije.

Molimo Svevišnjeg Boga da porodicama olakša bol i poljskom narodu podari snage da ovaj veliki gubitak podnese u međusobnoj solidarnosti i saznanju da nisu sami.