Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema čestitao Uskrs

 

reisu-l-ulema-CericSarajevo, 31. mart 2010. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić uputio čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću u povodu katoličkog blagdana Uskrsa. 

- U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i moje osobno primite izraze našeg poštovanja i srdačne čestitke povodom Vašeg blagdana Uskrsa, kojeg Vi slavite kao blagdan proživljenja nakon smrti. Ideja proživljenja nakon smrti je zajednička svim vjerskim tradicijama Ibrahimovim, a.s., posebno proživljenje Isa (Isusa) sina Merjeminog, koji je za sebe rekao:  Ja sam mir - kad sam rođen, kad sam umro i kad  sam proživljen. (Kur'an, 19: 30-34). 

Ima li šta važnije na ovome svijetu od mira u ljudskoj duši i mira među ljudima i narodima uvijek i na svakom mjestu?! Stoga, Vaša Eminencijo, uvjereni smo da dok budete slavili Vaš blagdan Uskrs  Vaše molitve bit će molitve za mir u duši svakog čovjeka, kao i za mir u svakoj kući naše nam zajedničke domovine. 

Molimo Vas da povodom Vašeg blagdana Uskrsa prenesete naše čestitke svim katolicima u našoj zemlji uz izraze komšijskog poštovanja i međusobnog uvažavanja, kaže u čestitki reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić.