Logo

Reisu-l-ulema primio palestinskog ambasadora

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

 

Sarajevo, 17. mart 2010. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio palestinskog ambasadora u BiH  Khaleda Alatrasha.

Palestinski ambasador je obavijestio Reisu-l-ulemu o posljednjim zbivanjima u Palestini, posebno o kontraverznom izraelskom projektu izgradnje naselja i pitanju Mesdžidu-l-Aksaa.

Reisu-l-ulema je izrazio zabrinutost posljednjim zbivanjima u toj zemlji, posebno oko Mesdžidu-l-Aksaa i osudio je namjeru izraelske vlade da potkopava Mesdžidu-l-Aksa i na taj način izaziva nezadovoljstvo muslimana širom svijeta sa nesagledivim posljedicama.

 Reis-pal-amb-2010

Reisu-l-ulema i ambasador Palestine u BiH Khaled Alatrash

 

Reisu-l-ulema je zamolio ambasadora Palestine da prenese palestinskom narodu tople pozdrave i  izrazio nadu da se sveta zemlja neće pretvoriti u sveti rat već da će ostati zemlja svetoga mira kojem teže i muslimani i Jevreji i kršćani i da će izraelska vlada preispitati svoju odluku o prisvajanju zajedničkog dobra svih: muslimana, Jevreja i kršćana koji treba da nađu načina za dogovor  o svetosti svakog dijela svete zemlje i da posljednja zbivanja u Palestini neće dovoditi čovječanstvo u opasnost od novih sukoba koji mogu biti porazni za cijelo čovječanstvo, a ne samo za Palestinu.

Na kraju razgovora ambasador Palestine  Khaled Alatrashi se zahvalio Reisu-l-ulemi na prijemu , njegovom razumijevanju političke situacije u Palestini i za brigu za Mesdžidu-l-Aksa.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.