A+ A A-

Reisu-l-ulema primio u oproštajnu posjetu turskog ambasadora

Sarajevo, 13. avgust 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Turske u BiH Bulenta Tuluna.

Reisu-l-ulema dr. Cerić je zahvalio ambasadoru Tulunu na razvijanju  dobrih odnosa između Turske i Bosne i Hercegovine, posebno u pravilnom objašnjavanju  stavova Islamske zajednice i približavanju Islamske zajednice BiH Islamskoj zajednici u Turskoj.

Reisu-l-ulema je naglasio da Turci i Bošnjaci dijele zajedništvo civilizacijskih i kulturnih vrijednosti  koje su proizašle iz stoljetnog prožimanja i pamćenja utemeljenog na korijenima islamskog morala.

Turski ambasador se zahvalio Reisu-l-ulemi na suradnji  s turskom ambasadom i poželio da otvaranje džamija u Goraždu, Maglaju i Fazlagića Kuli prođu u najboljem redu i da džamije kao i crkve i sinagoge budu mjesta gdje će se ljudi učiti suživotu i toleranciji.

Reisu-l-ulema je upoznao turskog ambasadora i sa svojom posjetom Kosovu i   bitnim detaljima Memoranduma o razumijevanje kojeg je  potpisao s  kosovskim muftijom.