Logo

Reisu-l-ulemu posjetio bihaćki muftija

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

09 06 2021 02 reis muftija kudic

SARAJEVO, 8.6.2021 - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u svom kabinetu razgovarao s muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem. Razgovarali su o tekućim projektima na području Bihaćkog muftiluka, o rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog i drugim infrastrukturalnim projektima koji su u pripremi. 

Posebna tema ovog razgovora bila je klanjanje kolektivne šehidske dženaze za žrtve Prijedora 20. jula 2021. godine u memorijalnom centru "Kamičani" u Kozarcu. Reisu-l-ulema je potvrdio svoje prisustvo na ovom značajnom događaju, a organizacioni odbor kojim predsjedava muftija Kudić priprema raznovrstan program kojim će se skrenuti pažnja na razmjere zločina u Prijedoru i njegovoj okolini tokom agresije na našu domovinu. Reisu-l-ulema je izrazio punu podršku muftiji Kudiću i organizacionom odboru u onom što rade, te izrazio svoje očekivanje da će ovakva obilježavanja osnažiti osjećaj za pravdu i istinu i njegovati kulturu sjećanja na događaje koji su u našoj zemlji obilježili kraj 20. stoljeća.

Reisu-l-ulema Kavazović i muftija Kudić razgovarali su i o nedavnoj posjeti zamjenika reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevakovića Muftijstvu bihaćkom. Reisu-l-ulema je posebno istaknuo pohvalne reakcije koje mu je prenio dr. Ljevaković, te muftiji Kudiću čestitao na dobrom funkcioniranju Islamske zajednice u Bosanskoj krajini.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.