Logo

Egipatski ambasador posjetio reisu-l-ulemu

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

03 06 2021 01 reis eg ambasador

SARAJEVO, 3.6.2021. Danas je egipatski ambasador u našoj zemlji Nj.E. Yasser Abdel Rahman Ali Sorour posjetio Reisu-l-ulemu Husein-ef. Kavazovića u njegovom kabinetu u Sarajevu. Razgovarano je u saradnji između obrazovnih i vjerskih institucija u BiH i njima sličnih institucija u Egiptu. Unutar tog okvira razgovarano je i o saradnji na polju obuke imama, te organizacija online seminara za imame iz BiH. Ovom prilikom egipatski ambasador je Reisu-l-ulemi uručio poziv za učešće na konferenciji koja će se početkom augusta održati u Kairu pod nazivom „Institucije za fetvu u digitalnom dobu“, što je Reisu-l-ulema sa zadovoljstvom prihvatio.

Reisu-l-ulema je potcrtao važnost stipendija za naše studente na Univerzitetu El-Azhar, te saradnju tog univerziteta sa Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu. Takođe se zahvalio egipatskim vjerskim institucijama, na čelu s šejhu-l-Azharom i muftijom.

Ambasador Egipta je kazao da je lično spreman podržati sve što će doprinijeti jačanju veza i saradnje između Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i vjerskih institucija u Egiptu.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.