A+ A A-

Reisu-l-ulema Islamske zajednice Sjeverne Makedonije posjetio reisu-l-ulemu Kavazovića

  • 0101

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je u njegovom kabinetu posjetio reisu-l-ulema Sjeverne Makedonije hafiz Šakir-ef. Fetahu sa saradnicima.

Susret koji je protekao u srdačnom i prijateljskom razgovoru je prvi susret dvojice poglavara islamskih zajednica dviju država.

Sjevrenomakedonski reisu-l-ulema je reisa Kavazovića informirao o aktivnostima Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji u pandemijskim okolnostima, te o organizacijskoj strukturi i izazovima s kojima se suočava nova administracija.

Napomenuo je da se sjevrnomakedonska Islamska zajednica sada otvara prema drugima, uspostavlja odnose s bratskim zajednicama iz okruženja, ali i s onim iz drugih dijelova svijeta.

Reis Kavazović je goste informirao o organizacijskoj shemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te o postignućima koja je ona do sada ostvarila, naročito na obrazovnom i socijalnom planu.

Zajednički je konstatirano da će ovaj susret otvoriti brojne puteve saradnje i približavanja dviju zajednica, naročito na planu obrazovanja i socijalne brige, te na planu vraćanja i unapređenja vakufske imovine.

(Preporod.info)