Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio Muftijstvo zeničko

  • 0000

ZENICA, 02. decembar 2020. - Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović je danas, u pratnji direktora Uprave za vjerske poslove Ismaila Smajlovića, posjetio Muftijstvo zeničko i muftiju zeničkog hafiza Mevludin-ef. Dizdarevića. Reisu-l-ulema se u sjedištu Muftijstva sastao s članovima Građevinskog odbora za izgradnju kompleksa, sada islamskog centra Sultan-Ahmedove džamije. Riječ je o značajnom projektu Muftijstva koji je u izgradnji i koji će svojim završetkom zaokružiti jednu cjelinu koju u centru grada čini zgrada Muftijstva, Medžlisa Zenica i Čaršijske džamije. Sastanku su, pored muftije zeničkog koji je i predsjednik Odbora, prisustvovali članovi: glavni imam Medžlisa Zenica Jakub-ef. Salkica, predsjednik Medžlisa Muhamed Begagić, te direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje u Muftijstvu zeničkom Edin Kavazović.

U okviru današnje posjete upriličen je i sastanak reisu-l-uleme s glavnim imamima s područja Muftijstva zeničkog. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim vjersko-prosvjetnim aktivnostima u medžlisima ovog muftijstva, s posebnim akcentom na organizaciju vjerskog života u vrijeme pandemije. Reisu-l-ulema je posjetio i Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje se sastao s rukovodstvom ovog fakulteta na čelu s dekanom dr. Muharemom Adilovićem, a sastanku se pridružio i Seid Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Reisu-l-ulema Kavazović je na kraju posjete pohvalio rad Muftijstva zeničkog te istakao važnost organizacije Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici tokom pandemije s obzirom da se nastava održava uz prisustvo studenata.