A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio Vakufsku direkciju

04 11 2020 05 reis posjeta vakufska direkcija

Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović u pratnji direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razima Čolića, i šefa Kancelarije reisu-l-uleme Rifata Fetića posjetio Vakufsku direkciju u Sarajevu. Domaćini, direktor Vakufske direkcije hfz. Senaid Zajimović i predsjednik UO Mustafa Hasani, upoznali su Reisu-l-ulemu s glavnim aktivnostima, poslovima i projektima na kojima Vakufska direkcija radi posljednjih mjeseci, odnosno tokom tekuće godine.

Istaknuto je da se obim poslova povećava i da se kadrovska struktura ojačava sve u cilju ostvarivanja ustavne obaveze Vakufske direkcije da brine i unapređuje vakufe i  vakufsku imovinu s kojom raspolaže Islamska zajednica.

04 11 2020 reis vakufska 2

Reisu-l-ulema je iskazao zadovoljstvo radom i uspjesima uposlenika Vakufske direkcije na čelu s direktorom Zajimovićem, dajući im punu podršku u njihovoj borbi za očuvanje i unapređenje vakufske imovine. Još jedanput je naglasio važnost ustavne pozicije Vakufske direkcije, definirane članom 31. Ustava IZ-e, kao institucije IZ-e koja upravlja vakufima na cijelom prostoru IZ-e. Ohrabren je činjenicom da Vakufska direkcija trenutno realizira niz vrlo važnih i krupnih projekata od značaja za cijelu Zajednicu.