Logo

Reisu-l-ulema se upisao u knjigu žalosti povodom preseljenja na ahiret emira Države Kuvajt

  • Published in
  • Kategorija: Reisu-l-ulema
  • Štampa

30 09 2020 03 reis ambasada kuvajt

Povodom preseljenja na ahiret Njegove visosti emira Države Kuwait, reisu-l-ulema IZ-e u BiH Husein ef. Kavazović uputio je taiziju/telegram sućuti novom Emiru.

 „Uz osjećaj zadovoljstva Allahovom odredbom i istodobno osjećajem tuge primili smo vijest o smrti emira Države Kuvajt, Nj. V. Sabah El Ahmed El Džabir El Sabah. Cijeli svijet svjedoči da je Emir, Allah mu se smilovao, bio posvećen činjenju dobra, zbrinjavanjem onih kojima je briga potrebna te pomaganjem muslimana širom svijeta, posebno muslimanima koji žive u državama na Balkanu,“ kaže se u taziji/telegramu saučešća reisu-l-uleme Kavazovića.

Reisu-l-ulema je istodobno uputio i čestitku novoimenovanom emiru Države Kuvajt Nj. V. Newaf El Ahmed El Džabir El Sabahu. On se danas i upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Države Kuvajt u Sarajevu.

Reisu-l-ulema je također donio i odluku da se u petka, 02. oktobra, poslije džume namaza u Begovoj i Carevoj džamiji u Sarajevu klanja dženaza-namaz u odsutnosti emiru Države Kuvait.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.