A+ A A-

Prijem kod reisu-l-uleme za članove redakcije Preporoda

17 09 2020 01 reis prijem preporod

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović upriličio je danas prijem povodom 50. godišnjice kontinuiranog izlaženja Islamskih informativnih novina Preporod. Prijemu su prisustvovali članovi redakcije na čelu sa urednicom Senadom Tahirović te Amir Sakić, direktor Media centra IZ u čijoj organizacionoj strukturi danas djeluje IIN Preporod.

Tokom svečarskog razgovora bilo je riječi o radu ove medijske perjanice Islamske zajednice, njenom dosadašnjem kao i daljem djelovanju. Kako je istaknuto, dosadašnja historijska uloga ne samo u očuvanju vjerskog identiteta nego i jačanju nacionalne samosvijesti bošnjačkog naroda, sa ekspanzijom savremenih medija, neće biti ništa manje značajna u vremenu koje je pred nama.

Reisu-l-ulema je i ovom prilikom uputio čestitke redakciji na ovom značajnom jubileju uz želju da se dosadašnja prepoznatljiva tradicija ovog medija Islamske zajednice, a u skladu sa potrebama vremena u kojem živimo, nastavi i u narednom periodu.

Podsjećanja radi, 15. septembra 2020. godine bilo je punih 50 godina od izlaska iz štampe prvog broja Preporoda, danas već pola vijeka daleke 1970. godine. IIN Preporod ima iza sebe skoro 1.200 izdanja i skoro pet hiljada što članova redakcije što spoljnjih saradnika koji su svoje uratke objavljivali u ovoj novini.