A+ A A-

Reisu-l-ulema primio delegaciju Perzijsko-bosanskog koledža

Sarajevo, 01. oktobar 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio delegaciju Perzijsko-bosanskog koledža na čelu sa osnivačem prof. Muhamedom Jaferom Zareanom. Sastanku je prisustvovao i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta dr. Amir Karić.

Gosti su upoznali reisu-l-ulemu s aktivnostima ove odgojno-obrazvone ustanove u čijem sastavu djeluju Predškolska ustanova „Behar“, Osnovna škola „Đulistan“ te „Perzijsko-bosanski koledž s internatom“. Gosti su ovom prilikom naglasili veoma kvalitetnu i uspješnu dosadašnju saradnju sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH, te istakli da se nastava u ovim ustanovama odvija u skladu sa Nastavnim planom i programom Ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo.

Tokom razgovora reisu-l-ulema je istakao značaj pridavanja pažnje kvalitetu odgoja u ovim odgojno-obrazovnim institucijama naglasivši važnost poštivanja islamske tradicije muslimana u Bosni i Hercegovini koji su sljedbenici hanefijske pravne i maturidijske akaidske škole.

reis-del-per-bos-kol-10-2013-1