Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulemu posjetio dr. Abdullah Basfar

Sarajevo, 23. septembar 2013. (MINA) – Danas je reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića posjetio dr. Abdullah Basfar, generalni sekretar Svjetske organizacije za hifz Kur'an-i Kerima.

reis-basfar-09-2013-1

Na današnjem sastanku razgovarano je o promociji hifza Kur`ana kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, te o razmijeni dosadašnjih iskustava po ovom pitanju.

Također bilo je riječi i o mogućnostima realizacije ideje o formiranju Instituta za učenje hifza u Bosni i Hercegovini sa posebnim ograncima u većim gradovima BiH koji bi djelovao pri Islamskoj zajednici. Ovom prilikom podržana je i ideja o organiziranju takmičenja u hifzu Kur`ana koje bi bilo otvoreno i za hafize van granica Bosne i Hercegovine po uzoru na takmičenja u drugim muslimanskim zemljama širom svijeta.

Reisu-l-ulema je na kraju razgovora pohvalio aktivnosti koje provodi Svjetska organizacija za hifz Kur'an-i Kerima na promociji učenja Kur`ana napamet u svijetu te se dr. Abdullahu Basfaru zahvalio na dosadašnjoj saradnji kada je riječ o promociji hifza u Bosni i Hercegovini.

reis-basfar-09-2013-2