A+ A A-

Pretraga pitanja

Učešće u Međureligijskom vijeću

Pitanje

Pitanje se odnosi na rad Međureligijskog vijeća i učestvovanja IZ-e u njemu.

NA MANJAČI SKUP RAVNOGORSKOG ČETNIČKOG POKRETA

Banja Luka (RTM) - U Stričićima je u toku dvodnevni svesrpski sabor Manjača 2008. Okupio je pripadnike i simpatizere Ravnogorskog pokreta iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije te mnogih evropskih zemlja. Centralni događaj ovog skupa bit će današnji parastos četničkom vojvodi Urošu Drenoviću. Uz Ravnogorski pokret Otadžbine Srpske, organizatori su Boračka organizacija Republike Srpske i Banjalučka eparhija Srpske pravoslavne crkve. (FTV)
Interesuje me da li nakon što se Srpska pravoslavna crkva pojavljuje u svojstvu organizatora skupa Ravnogorskog četničkog pokreta, Islamska zajednica u BiH i dalje treba da učestvuje u radu Međureligijskog vijeća zajedno sa onima koji baštine djelo đenerala Draže kao da je to sve normalno i kao da se ništa ne dešava?

Odgovor

Nismo u poziciji advokata Međureligijskog vijeća BiH; ono ima svoje ciljeve, koji nisu sporni i nastoji ih realizirati u okviru objektivnih mogućnosti. Navedena primjedba o SPC stoji, ali bi li se šta popravilo i promijenilo stanje ukidanjem MRV BiH, ili povlačenjem iz njega?

POSTAVITE PITANJE

muftija enes ef ljevakovic b

 

Pitanje možete postaviti putem emaila: pitanja@rijaset.ba

Na pitanja odgovara dr. Ahmed Purdić

Fetva-i emin Islamske zajednice u BiH