Logo

Srebrenik: Tribina i mevlud u džematu Tutnjevac

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

U petak, 2. januara 2015. godine, odnosno 12. rebiul-evvela 1436. H.g. u džematu Tutnjevac dan rođenja Muhammeda a.s. obilježen je učenje mevluda i redovnom tribinom, a gost mevluda i tribine bio je glavni imam Medžlisa B. Šamac Safet ef. Karahmetović.

Nakon klanjanja akšam-namaza u prepunoj džamiji u Tutnjevcu prisutnima se obratio imam džemata Tutnjevac hfz. Damir ef. Jahić, koji je poselamio prisutne i zahvalio im se na njihovom dolasku. On je istakao da je ovaj program upriličen povodom rođenja Poslanika Muhammeda a.s. te kao i redovna tribina koja se se održava prvog petka u mjesecu. U svom uvodnom govoru istakao je važnost ovog projekta, te naglasio da je ovo trinaesta tribina u džematu Tutnjevac. Nakon hafizovog uvodnog obraćanja mevlud su proučili imami Medžlisa IZ-e Srebrenik, u čijem izvođenju su uživali prisutni vjernici. Nakon proučenog mevluda prisutne je poselamio glavni imam Refik ef. Hodžić, koji je u svom govoru istakao važnost mevluda, pohvalio je aktivnosti ovog džemata i ukazao na značaj ovakvih skupova.

Gost mevluda i tribine Safet ef. Karahmetović je u svom obraćanju govorio o Poslaniku kao najljepšem uzoru u svim segmentima čovjekovog života. Govorio je o Poslaniku kao siročetu i iskušenjima koja su ga pratila kroz život. Istakao je važnost odgoja djece, te da djecu treba da odgajamo na principu ljubavi prema Poslaniku, te ukazao na značaj prisustva Poslanika u nama i među nama. No, jedno je sigurno da je Safet ef. prisutne nadahnuo svojim govorom, te počastio ih mnogobrojnim savjetima.

Program je završen učenjem Kur'ana i dovom. Molimo Allaha da sve prisutne nagradi velikom nagradom, a one koji su doprinijeli da i ova tribina, u nizu tribina, bude hairli završena da Allah počasti svakim dobrom. Molimo Allaha da hfz. Damir ef. podari snage i uspjeha u budućem radu. Amin!

Damir ef. Babajić

  • 0101

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.