Promo banner

A+ A A-

Gornji Vakuf: Večer Kur`ana u džematu Grnica

U prelijepom ambijentu džamije džemata Grnica, u nedjelju, 28. decembra 2014. godine, po prvi put je održano veće Kur`ana časnog. Prema ideji džematskog imama, Nedžad ef. Husejnovića a uz punu podršku džematskog odbora džemata Grnica i svakako medžlisa IZ Gornji Vakuf održana je manifestacija koja će se dugo pamtiti. Učesnici ovog mubarek događaja bili su učači Kur`ana časnog sa područja Vrbaske doline. Učaći koji su učestvovali na večeri Kur`ana i svojim prelijepim učenjem obradovali  prisutne džematlije su nastupili sljedećim redom: Hasan ef. Glamočak, Mirnes ef. Šehić, Ibrahim ef. Glamočak, Salko ef. Gazić, Rešid ef. Bektić, Rusmir ef. Ramić, Adem ef. Šehić, Enes ef. Omerović, Saudin ef. Lužić i Fadil ef. Topalović.

Na licima prisutnih džematlija mogla se vidjeti sreća i zadovoljstvo što prisustvuju ovom mubarek događaju. Hor imama MIZ Gornji Vakuf se dodatno potrudio da učenjem  ilahijama i kasidama posebno privuče našu omladinu. Na kraju kao vrhunac ove noći bilo je obračanje uvaženog gosta predavača kurra hafiza Fadil ef. Bektaša, profesora kiraeta u Elći Ibrahim Pašinoj medresi. Uvaženi hafiz Bektaš u svome vazi nasihatu govorio je o Allahovoj knjizi, časnom Kur`anu kao neponovljivom fenomenu i jedinoj orginalnoj knjizi koja je spremljena cijelom čovječanstvu. Hafizovo predavanje je dodatno oduševilo prisutni auditorij tako da je druženje sa njim nastavljeno u mektebskim prostorijama kod džamije.

Čestitamo organizatoru ove prelijepe manifestacije sa dovom Uzvišenom Allahu da im da svaki hajr i bereket. Nadamo se da će ova izuzetna inicijativa Nedžad ef. i džematskog odbora Grnica prerasti u tradiciju koja će zaživjeti u punom kapacitetu i sadržaju.   

MIZ Gornji Vakuf

  • 0101