Logo

Džematska liga u fudbalu na području općine Hadžići

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Omladina džemata Hadžići (MIZ Sarajevo) je i ove godine bila inicijator pokretanja džematske lige u fudbalu. I pored toga što se još uvijek niko nije javio od sponzora, liga je uspješno krenula sa realizacijom, dok su glavni finansijeri upravo omladinci koji predstavljaju svoj džemat.

Igra se po ustaljenim malonogometnim pravilima, koja nadzire profesionalni sudija uz zapisnički stol. Dodatak su moralna pravila koja posebno krase ovu ligu, dok igračima predstavljaju dodatni izazov, jer realnost je da je psovka sve više prisutna kod naše omladine, a posebno kada se radi o određenim sportskim natjecanjima. Ovim putem se zahvaljujemo igračima na saburu bez kojeg ovu ligu ne bi imalo smisla nazvati „Džematskom“.

Liga trenutno broji osam ekipa od kojih su: Binježevo, Donji Hadžići, Hadžići, Grivići, Kasatići, Pazarić, Ljubovčići i Osenik. Plan završetka džematske lige je za četiri mjeseca u kome će svaka ekipa igrati po dva puta sa istim protivnikom, odnosno uzvratni meč, nakon čega ćemo proglasiti pobjednika. Krajnji cilj lige jeste prezentirati omladini ljepotu islama svojim ponašanjem, kako na terenu, tako i na druženjima koja će se organizirati u sklopu džematske lige.

Aldin Adilović

  • 0101
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.