Logo

Sarajevo: Večer Kur`ana za žene održana u Lubinoj džamiji

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

U petak, 31.10.2014. godine u Lubinoj džamiji na Vratniku upriličena je Večer Kur'ana za žene, a povodom Nove hidžretske godine. One koje su ovoj večeri dale posebnu ljepotu učenjem kur'anskih odlomaka su: Senida K. Balić, Dženana Delić, Amela Brdar, Aida Hadžić i Enisa Meštrovac kao domaćin, inicijator, pokretač ideje zajedno sa Salih ef. Meštrovacem, džematskim odborom Lubine džamije i Medžlisom Islamske zajednice Sarajevo.

05-11-2014-04-vec-kur-lub-dzam-sar-1

Punoj džamiji na Vratniku inspirativnim predavanjem obratila se dr. Zehra Alispahić koja je između ostalog kazala: "Danas u mjesecu muharremu, kada počinje nova 1436. godina, kako idemo prema danu ašure u ponedjeljak nužno je zastati i napraviti analizu našega života koji je prošao i godine koju ispraćamo. Nadam se da ćete nakon ovog predavanja, ako ništa, napraviti  jedan obračun sa samim sobom! Gdje smo bili? Sta smo uradili? Jesmo li učinili vise dobrih ili loših dijela?  Je li godina koju ispraćamo bolja od one prije? Jesmo li svoje poslove obavljali kvalitetno i onako kako Stvoritelj voli? Jesmo li bili odgovorni potičući na dobro i sebe i druge? Jesmo li bili zainteresovani za boljitak svoje zajednice? .... Pitanja je bezbroj! Ona trebaju biti samo poticaj da budemo bolji ljudi. I to je jedna od poruka hidžre!"

Oživljavajući sjećanja na Poslanika djevojke su proučile kasidu "Puni mjesec nas obasja" te tako izazvale poseban osjećaj u srcima mnogih... Ono što se isticalo tokom cijelog programa jeste započeti novu godinu Kur'anom , osmijehom i podrškom jedne drugoj. Ovo predivno druženje dovom je zavrsila h. Aiša-hanuma Karakas.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.