A+ A A-

Doček Nove 1436. hidžretske godine u džematu Hadžići

Kao i prethodne i ove godine se u džematu Hadžići obilježio doček Nove 1436. hidžretske godine.

Za razliku od prošle godine kada je bio upriličen turnir u stonom tenisu, ove godine je omladinski klub SEVR, kojim rukovodi Aldin ef. Adilović, pridonio još boljoj organizaciji te je u tu svrhu pored turnira u stonom tenisu, organiziran mevludski program i druženje za žene, kao i vatromet kojim su Hadžićani bili oduševljeni.

Odmah poslije klanjanja akšam namaza, upriličen je vatromet, koji je raznim bojama i oblicima „ukrasio nebo“ iznad centralne džamije. Osmijesi, uzvici i vrisak ženskog dijela publike je odaslao pozitivnu poruku organizatorima koji su također uživali ovoj prelijepoj predstavi. Vatromet je ujedno bio i najava za ženski program u džamiji, kao i stonoteniski turnir za muškarce u kulturnom centru.

Obzirom da je jedan od ciljeva omladinskog kluba upoznavanje i zbližavanje džemata, ovom prilikom ugostili smo muallime iz MIZ-e Breza, kako bi dodatno obogatili ovu noć. Poslije mevludskog programa kojim su hanume džemata Hadžići nahranile svoje duše, upriličena je večera za goste te obilazak kulturnog centra u kome se odvijaju razne aktivnosti i kursevi kako sa mlade tako i za starije. Ovo druženje je itekako ostavilo pozitivan trag, kako na domaćinima tako i na gostima, tako da se rezime sam nameće, a to je da nam zaista nedostaje ovakvih upoznavanja i druženja i da ćemo inšaAllah nastaviti sa realizacijom sličnih projekata.

Kada je u pitanju turnir u stonom tenisu, sa sigurnošću ističemo da je bio dosta kvalitetniji od prošlogodišnjeg, jer je omladina odmah poslije prošlog počela sa pripremama za naredni, tako da smo ove godine imali dosta kvalitetnih igrača koji su sponzorima, STK „Ormanj“ zaplijenili pažnju te ih pozvali u klub kako bi se usavršili u ovom sportu. Ovom prilikom im se iskreno zahvaljujemo na svesrdnoj pomoći oko organizacije ovog turnira, gdje su zaista doprinijeli profesionalnoj igri o kojoj takmičari imaju samo riječi hvale. Pobjednik ovogodišnjeg turnira u stonom tenisu je Šarić Suad, drugo mjesto pripalo je Adilović Aldinu, dok je treće mjesto osvojio Dželilović Adin. Zahvaljujemo se i svim takmičarima koji su svojim učešćem podržali ovaj turnir, čestitamo osvajačima medalja, a onima koji u tome nisu uspjeli želimo više sreće naredne godine.

Aldin Adilović

  • 0101