Promo banner

A+ A A-

Ciklus predavanja o Poslaniku a.s. pod nazivom “Selamim te Allahov Poslaniče“

U organizaciji džemata Omerbašići, Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik, u proteklih mjesec dana, svakog četvrtka  realizirana su predavanja tematski posvećena Muhammedu a.s. pod nazivom Selamim te Allahov Poslaniče. To predstavlja jednu od mnogih aktivnosti koje su organizirane u džematu Omerbašići, večer Kur’ana, mektebska akademija, omladinska druženja, predavanja uvaženih alima itd.

24-10-2014-05-pred-sreb-1

Predavanja su održana u džamiji u Omerbašićima od 09.10. – 23.10.2014. poslije akšam-namaza. Predavači su bili: mr. Sifet ef. Suljić, Emir ef. Brašnjić, Mumin ef. Mumić, a posljednje u ciklusu predavanja, predavanje će odrzati Ramiz ef. Joldić.

Predavanjima je svakog četvrtka pirsustvovao značajan broj vjernika koji su htjeli čuli i naučiti nešto više o Poslaniku Muhammedu a.s. Održana predavanja analizirala su različite uloge i dimenzije Poslanikovog a.s. života. Bilo je riječi o Poslaniku kao odgajatelju, učitelju, lideru, državniku, roditelju i suprugu, a nadasve kao o Božijem Odabraniku koji je bio zadužen za dostavljanje Božije Riječi i upoznavanje čovječanstva s njenim mnogostrukim značenjima i implikacijama.

Pozivamo sve vjernike da prisustvuju posljednjoj tribini u ciklusu predavanja koje će se održati u četvrtak 30.10.2014. godine a gost predavač bit će Ramiz ef. Joldić, prof.

Važno je napomenuti da su svaku tribinu svojim lijepim i milozvučnim glasovima upotpunili Nihad ef. Ibrišević, hfz. Muamer ef. Kadrić i Selmir ef. Keserović.

Molimo Allaha da nagradi onoga koji je bio sebeb ovih lijepih druženja, sve one koji su na bilo koji način doprinijeli da ovaj projekat se realizira u punom kapacitetu, te sve vjernike koji su svojim prisustvom uveličali ove skupove. Molim Allaha da imama džemata Omerbašići Dinku ef. Tokića obilato nagradi, koji je za kratko vrijeme boraveći u ovom džematu preporodio džemat i unio veliku svježinu. Amin!

Damir ef. Babajić