Logo

U tešanjskom džematu Oraš Planje održano Veče Kur'ana i proučena dova za šehide

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

Podsjećanje na šehide, prepuna džamija, 8 hafiza i dva vaiza, karakteristika su održane Večeri Kur'ana u subotu 18. 10. 2014. godine u Plavoj džamiji džemata Oraš Planje.

Naime, u povodu sjećanja na šehide u ovom džematu se već 19. godinu za redom na ovaj dan organizuje prigodan program, a ove godine i u znak obilježavanja 2. godišnjice otvorenja ove džamije.

Večerašnji program svojim melodičnim učenjem Kur'ana uljepšali su hafizi: Anes Mulić, Sulejman Bugari, Edin Dedić, Nijaz Malagić, Abdullah Kapo, Almir Salkanović, Nermin Ibrahimović i Ahmed Bukvić.  

Selam i dobrodošlicu prisutnima na početku programa uputio je džematski imam Suljo ef. Djedović prof., a potom podsjetio na šehide i značaj obilježavanja ovog dana. Podsjećanje na šehide i melodično učenje Kur'ana pripremilo je i omekšalo srca prisutnih vjernika koja su upijala riječi predavača: glavnog imama Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašića i hafiza Sulejmana Bugarija, koji su u svojim obraćanjima podsjetili na teška i lahka djela, ljude koji ih čine i njihove posljedice, te na današnje često pitanje: „Ima li izlaza iz ove situacije“? uz navođenje njegovog rješenja.“Izvući će pouku onaj ko ima srce, oni koji osluškuju i onaj ko je svjedok“ , dakako sve to potkrepljujući kur'anskim ajetima i hadisima Poslanika s.a.v.s. „Potrebna nam je kontinuirana briga nad našim stanjem. Iskoristimo priliku da budemo stvarni svjedoci“, poruka je kojom je završio obraćanje hafiz Bugari.

U vremenu između učenja Kur'ana imami Medžlisa su podsjetili na šehide ilahijom „Sa tabuta...“, a pridružili su se hafizu Bugariju u izvođenju ilahije „Odjeća tevhida“.   Program je završen učenjem dove hafiza Bugarija.

  • 0101

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.