Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema se sastao u Londonu s Ejupom Ganićem

London, 14. juli  2010. (MINA) - Danas, na dan završnih riječi advokata o slučaju Ganić pred sudom u Londonu,  reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić se sastao sa dr. Ejupom Ganićem, njegovom sinom Emirom i kcerkom Eminom u njihovom iznajmljenom stanu u Londonu i u dužem razgovoru se upoznao sa poteškoćama i neprijatnostima kroz koja je prošao dr. Ganić i njegova porodica.

London1

Reisu-l-ulema Cerić je kazao dr. Ganiću da bošnjački narod, kao i svi ljudi dobre volje širom svijeta suosjećaju sa njim i podržavaju ga u njegovoj borbi da pokaže istinu o legitimnom pravu na odbranu  države i naroda.

London2

„Iznenađeni smo, povrijeđeni smo i poniženi smo činjenicom da se časni bosanski građani hapse po europskim aerodromima po nalogu Beograda, koji još uvijek duguje mnoga objašnjenja oko ratnih zločina ne samo u Bosni i Hercegovini, već na širem području zapadnog Balkana. Umjesto da ljude poput Ganića odlikuju  ordenom časti zato što su se hrabro suprostavili Miloševićevom fašizmu, neke eurospke zemlje još uvijek slušaju beogradske laži i podvale unatoč utvrđenih istina u Hagu a sve da bi udobrovoljili Beograd za milost da nađe „izgubljenog" Ratka Mladića. No, mi hoćemo da vjerujemo u nepristrasnost britanskog sudstva i u zdrav razum britanskog sudije koji može razumjeti da je Ejup Ganić, kao čovjek od moralnog integriteta i ljudske časti, morao uraditi ono što bi svaki razuman čovjek uradio - branio suverenitet, slobodu i čast svoje zemlje i svoje nacije, ali ne na štetu i žalost druge države i nacije," rekao je reisu-l-ulema dr. Cerić.