A+ A A-

Reisu-l-ulema primio Esmu Palić

Sarajevo, 25. avgust 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio Esmu Palić koja je izrazila želju da se njen muž rahmetli Avdo Palić ukopa u haremu Ali pašine džamije u Sarajevu.

Reisu-l-ulema je iskazao visoko poštovanje prema žrtvi šehida Avde Palića i zahvalio se njegovoj supruzi Esmi Palić na upornosti da dođe do istine o svome mužu, ali i heroju u odbrani časti i ponosa  bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine.

Esma-Palic-kod-Reisa-25.08.09

Reisu-lulema je, cijeneći šehidsku krv rahmetli Avde Palića, napravio izuzetak od odluke kojom se zatvara ukop u haremu Ali pašine džamije i obavijestio Esmu Palić da će njezina želja biti ispunjena, jer šehid Avdo Palić je, kako je istakao reisu-l-ulema, zadužio sve nas da mu odamo počast zbog njegove hrabrosti, čednosti i nemjerljive odanosti visokim moralnim principima svoje vjere, svoga naroda i svoje države.

Ovaj izuzetak od pravila je pravo heroja šehida  Avde Palića da bude u društvu svojih suboraca  koji su dali svoje živote za našu zajedničku čast.

 Međutim resu-l-ulema je isto tako naglasio da odluka o zatvaranju mezarja u haremu Ali pašine džamije i dalje ostaje na snazi.

Reisu-l-ulema je zamolio Alaha dž. š. da šehidu Avdi Paliću podari džennet, njegovoj supruzi Esmi  i kćerkama dadne sabur, a njegovim suborcima i svima nama da bude uzor i primjer kako se brani čast i ponos vjere i domovine.