Promo banner

A+ A A-

Reis Cerić primio britansku ministricu s grupom aktivista

Sarajevo, 31. juli 2009. (MINA) - Danas je reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio Sejidu Barons Varsi (Sayeeda Baroness Warsi), britansku ministricu u sjeni za društvenu koheziju i socijalnu akciju sa grupom političkih aktivista britanske konzervativne stranke, koji su u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovine gdje su posjetili Memorijalni centar i mezarje u Potočarima i susreli se za mnogim ličnostima naše zemlje.

 

 

Ministrica Varsi se zahvalila reisu-l-ulem Ceriću na prijemu te iznijela impresije o posjeti Bosni i Hercegovini od kojih je najupečatljivija slika mezarja u Potočarima, „gdje niko ne može ostati ravnodušan prema genocidu nad Bošnjacima, niti može ne suosjećati se sa bolom preživjelih Srebreničana" - kazala je Varsi.

 Reisu-l-ulema Cerić je pozdravio dolazak britanskih aktivista u Bosnu i Hercegovinu te ih zamolio da svoje utiske prenesu svojim rođacima i prijateljima u Britaniji, posebno onima u čijim rukama je europski aršin da mjere pravo, a to znači da zaustave pokušaj Europske komisije da se od Bosne i Hercegovine pravi konclogor.

 

 

- Utičite na svoje političare i na političare u Briselu da odustanu od odluke koja kod nas Bosanaca pravi osjećaj diskriminacije zbog naše vjere i naše nacije. To nije ni ljudska ni europska vrijednost. To je pogubna politika koja nije dobra ni za koga - ni za Europu, ni za bosanske susjede, ni za istinu, pravdu, mir i pomirenje u Bosni i Hercegovini - zaključio je reisu-l-ulema Cerić.