Promo banner

A+ A A-

Zahvalnica reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću

Sarajevo, 14. april 2009. (MINA) - Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić primio je danas reisa Islamske zajednice Crne Gore Rifata Fejzića i direktora medrese u Podgorici Behljula Kanačevića.

Reis Rifat Fejzić je uručio reisu-l-ulemi dr. Ceriću zahvalnicu u znak priznanja za njegov doprinos i pomoć koju je pružio u izgradnji medrese u Podgorici.

- Jedan od donatora koji nam je pomogao u realizaciji projekta medrese u Podgorici bio je i Rijaset IZ u BiH na čelu sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom Cerićem. Ovu posjetu reisu-l-ulemi sam iskoristio da uručim priznanje i zahvalnicu reisu-l-ulemi za pomoć koju su Rijaset i on lično pružili u izgradnji prve medrese u Podgorici.

I u današnjem susretu i razgovoru s reisu-l-ulemom dr. Cerićem doživio sam njegovu dobru volju i raspoloženje da pomogne Islamskoj zajednici u Crnoj Gori. On se danas stavio na raspolaganje da nam pomogne sve što treba za medresu. Podsjećam da smo mi već preuzeli plan i program bosansko-hercegovačkih medresa, danas nam je konkretno ponudio pomoć na opremanju biblioteke naslovima iz BiH i svega ostalog što nam je potrebno. To govori o našim dobrim odnosima koji će biti sve bolji i čvršći, rekao je u izjavi za MINU, reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić.